automn

مشاوره حقوقي وكيل دات كامل

automnRight
social
about درباره وبلاگ
#

مشاوره حقوقي وكيل دات كامل

نیابت قضایی داخلی

دوشنبه سیم 8 1401

دادگاه‌ها در سراسر کشور مسئولیت رسیدگی به شکایات مردم را بر عهده دارند. هر دادگاه می‌بایست پس از طرح دعوا توسط خواهان به پرونده رسیدگی نماید. قاضی دادگاه با کمک کارشناسان و مشاوران قضایی به تحقیق در خصوص دعوا و جمع آوری مدارک می‌پردازد. سپس رسیدگی به دعوا ادامه می‌یابد و حکمی در خصوص پرونده صادر می‌شود. اما گاهی ممکن است پرونده‌ای در دادگاهی تشکیل شود و آن مرجع قضایی از یک دادگاه دیگر بخواهد که به نیابت از او به پرونده رسیدگی کند. در این مورد استفاده از نیابت قضایی برای دادگاه‌ها کارآمد خواهد بود که شرایط خاص خود را دارد‌. نیابت قضایی به صورت داخلی و بین المللی انجام می‌گیرد‌. در ادامه این مقاله قصد داریم در خصوص نیابت قضایی داخلی توضیحات مفید و مختصری را خدمت شما عزیزان ارائه نماییم، با ما همراه باشید.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

نیابت قضایی داخلی از دیدگاه قانون

دادگاه‌ها وظیفه دارند که در خصوص ادله و دعاوی مختلف تحقیق و سپس حکم مناسب را صادر نمایند. اما گاهی پیش می‌آید که دادگاه نمی‌تواند به پرونده رسیدگی کند، زیرا رسیدگی باید خارج از محدوده دادگاه انجام گیرد‌. در این صورت دادگاه از نیابت قضایی استفاده می‌کند. یعنی از دادگاه صلاحیت دار محلی که امکان رسیدگی به پرونده در آن وجود دارد می‌خواهد که رسیدگی به پرونده را به انجام برساند‌. برای مثال گاهی ممکن است در یک پرونده نیاز به معاینه محلی و تحقیقات این چنینی در شهر‌های دیگر باشد.

در این صورت دادگاه نیابت دهنده از مرجع قضایی دیگر می‌خواهد که به نیابت از او معاینه محلی را به انجام برساند‌. به این کار نیابت دا‌خلی گفته می‌شود. منظور از نیابت دا‌خلی، اهدای نیابت به مراجع قضایی در داخل کشور می‌باشد. البته استفاده از نیابت قضایی دا‌خلی مستلزم وجود برخی شرایط نیز می‌باشد.

توصیه می‌کنیم مقاله نیابت قضایی را مطالعه نمایید.

شرایط استفاده از نیابت قضایی داخلی توسط دادگاه‌ها

همه دادگاه‌ها می‌توانند از نیابت قضایی دا‌خلی استفاده کنند. اما برای استفاده نمودن از این اختیار قانونی نیاز به وجود برخی شرایط می‌باشد. در زیر شرایط استفاده از نیابت قضایی دا‌خلی را شرح داده‌‌ایم:

  • برای استفاده از نیابت قضایی نباید مباشرت دادگاهی که رسیدگی را بر عهده می‌گیرد شرط دعوا باشد.
  • برای استفاده از نیابت قضایی می‌بایست شرایط به گونه‌‌ای باشد که نیاز به رسیدگی به پرونده در خارج از حوزه دادگاه باشد.

نکته: برای معتبر شناخته شدن دادگاه اجرا کننده نیابت لازم است که این اقدامات مورد وثوق دادگاهی که اقدام به اهدای نیابت نموده است واقع شوند.

نحوه اجرای نیابت قضایی داخلی

ابتدا دادگاه نیابت دهنده از دادگاه نایب می‌خواهد که رسیدگی به پرونده را بر عهده بگیرد. سپس دادگاه نیابت دهنده مدارک و مستندات پرونده را برای دادگاه نایب ارسال می‌کند. دادگاه نایب نیز رسیدگی به پرونده را آغاز می‌کند. سپس اقدام به تحقیق و جمع آوری مدارک می‌نماید و در آخر مستندات و نتیجه تحقیقات خود را برای دادگاه نیابت دهنده ارسال می‌کنند. در نتیجه نیابت قضایی دا‌خلی انجام می‌گیرد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نیابت قضایی داخلی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون نیابت قضا‌یی داخلی پاسخ دهند.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

سوالات متداول

نیابت قضایی دا‌خلی و بین المللی چه تفاوتی با یکدیگر دارند‌‌‌‌ ؟

نیابت قضایی دا‌خلی در داخل کشور و نیابت قضایی بین المللی در کشور‌های دیگر انجام می‌گیرد.

اگر مباشرت دادگاه رسیدگی کننده شرط دعوا باشد امکان استفاده از نیابت قضایی وجود دارد‌‌‌‌ ؟

خیر در این صورت نمی‌توان از قرار نیابت قضایی استفاده نمود.

(0) نظر

تفاوت گواهی عدم امکان سازش و حکم طلاق

يکشنبه بیست و نهم 8 1401

طلاق نوعی ایقاع، با تشریفات خاص به شمار می‌رود که برای پایان دادن به زندگی مشترک و از بین بردن آثار ازدواج انجام می‌گیرد. با توجه به این که درخواست طلاق از سوی مرد، زن یا به صورت توافقی مطرح می‌گردد روند خاصی طی می‌شود. حین بررسی دعوای طلاق، ممکن است دادگاه گواهی عدم امکان سازش یا حکم طلاق صادر کند. در این مقاله به بررسی این موضوع می‌پردازیم که چه زمانی گواهی عدم امکان سازش و چه زمانی حکم طلاق صادر می‌شود و تفاوت این دو در چیست؟

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.
منبع:‌ تفاوت گواهی عدم امکان سازش و حکم طلاق

گواهی عدم امکان سازش و مراحل دریافت

گواهی عدم امکان سازش، نشان دهنده این است که زوجین با یکدیگر سازش و همکاری ندارند و امکان زندگی مشترک آن‌ها وجود ندارد و مجوز طلاق را به طرفین می‌دهد. در سه صورت دادگاه به صدور گواهی عدم سازش، اقدام می‌کند.

۱) طلاق از طرف مرد درخواست شده باشد. هنگامی که مرد تصمیم به جدا شدن از همسر خود و طلاق از او می‌گیرد، نخست باید با مراجعه به دادگاه گواهی عدم امکان سازش دریافت کند و سپس با ارائه این گواهی به دفتر ثبت ازدواج و طلاق اقدام به طلاق کند.

۲) طلاق، توافقی و با رضایت طرفین درخواست شده باشد هنگامی که زن و مرد، هر دو بر جدایی و طلاق رضایت داشته باشند با مراجعه به دادگاه و بررسی مرکز مشاوره، گواهی عدم امکان سازش صادر می‌گردد.

۳) طلاق از طرف زن درخواست شده باشد؛ البته زمانی که حق طلاق برای زن، در ضمن عقد نکاح درج شده باشد.

جهت اخذ گواهی عدم سازش پس از درخواست طلاق، دادگاه پس از بررسی پرونده، زوجین را به مراکز مشاوره خانواده می‌فرستد. مشاوران و داوران دادگاه خانواده (که معمولا افراد نزدیک و آشنای زوجین هستند) در صورت تایید حل نشدن اختلاف میان زوجین و امکان پذیر نبودن سازش آن دو، گواهی عدم امکان سازش را صادر می‌کنند؛ البته داوران باید حداقل دو بار در مدتی که دادگاه تعیین می‌کند طرفین را احضار کرده و با آن‌ها در مورد اختلافشان صحبت کنند.

حکم طلاق چیست ؟

حکم طلاق هنگامی صادر می‌شود که زن بدون داشتن حق طلاق که در ضمن عقد ثبت می‌شود، درخواست طلاق داده باشد. یعنی زوجه در هنگام ازدواج، وکالت در طلاق را از شوهرش دریافت نکرده باشد و این حق به زن داده نشده باشد. برای گرفتن طلاق از سوی زن، زوجه باید یکی از مواردی را که در قانون به آن‌ها اشاره شده است را به اثبات برساند: مانند تخلف زوج از شروط درج شده در ضمن عقد نکاح، استنکاف و عجز شوهر در پرداخت نفقه و یا همراه شدن زندگی مشترک با عسر و حرج برای زن.

با اثبات موارد فوق، دادگاه پس از بررسی‌های لازم و قبول اظهارات زوجه، حکم طلاق را صادر می‌کند. برای آشنایی بیشتر با بایدها و نبایدهای دادگاه طلاق کلیک کنید.

تفاوت گواهی عدم امکان سازش و حکم طلاق

۱) مدت اعتبار گواهی عدم سازش سه ماه از تاریخ ابلاغ آن است و در صورت ارائه ندادن آن به دفتر ثبت ازدواج و طلاق، از اعتبار ساقط می‌شود. اما مدت اعتبار حکم طلاق شش ماه از تاریخ ابلاغ رای نهایی است.

۲) در صورت صدور گواهی عدم سازش، طلاق صورت نمی‌گیرد و زوجین در مدت سه ماهه اعتبار این گواهی، می‌توانند آن را به دفترخانه تحویل دهند و طلاق بگیرند و در صورت انصراف به زندگی خود ادامه دهند. اما حکم طلاق به منزله دستور دادگاه به جداشدن زوجین از یکدیگر است.

۳) در صدور گواهی عدم امکان سازش، دادگاه دخالتی در ماهیت دعوا نمی‌کند و با ارجاع زوجین به داوری، تنها قصد دارد تصمیم زوجین به طلاق را تایید کند اما هنگام صدور حکم طلاق با بررسی همه جانبه موضوع طلاق و رسیدگی به پرونده و ماهیت دعوا در نهایت حکم طلاق را صادر می‌کند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص تفاوت گواهی عدم امکان سازش و حکم طلاق، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون تفاوت گواهی عدم امکان سازش و حکم طلاق پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

(0) نظر

انگشت نگاری

يکشنبه هشتم 8 1401

آیا با عمل انگشت نگاری آشنایی دارید؟ این روزها بهره بری از علوم و فنون جدید در حوزه جرم‌شناسی بسیار توسعه پیدا کرده است. استفاده از این روش‌ها به مأمورین کمک می‌کند تا فرایند کشف جرم و مجرم را تسریع نمایند. یکی از این راهکارها انگشت نگاری است. که به واسطه آثار انگشت به جامانده از شخص در صحنه جرم امکان اثبات ارتکاب به جرم توسط متهم وجود دارد. در ادامه این مطلب به معرفی انگشت نگاری می‌پردازیم.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع: انگشت نگاری

انگشت نگاری و علت آن

یکی از روش‌ها برای اثبات جرم انگشت نگاری می‌باشد. هنگامی که شخصی مرتکب جرمی شود احتمال این که آثار انگشت وی در صحنه جرم باقی بماند وجود دارد. با استفاده از آثار انگشت به جامانده می‌توان ارتکاب جرم توسط متهم را اثبات نمود. دادگاه نیز به استناد نتیجه انگشت‌نگاری می‌تواند متهم را مجرم شناخته و حکم صادر نماید.

همان‌طور که از مطالب گفته‌شده برمی‌آید علت انجام انگشت‌نگاری جهت اثبات ارتکاب جرم توسط متهم یا به عبارتی تشخیص هویت مجرم می‌باشد. در مواردی که سایر مدارک برای اثبات جرم متهم کافی نباشد انگشت نگاری به کمک می‌آید تا این امر را به اثبات برساند. انجام انگشت‌نگاری در مراحل اولیه تحقیق راجع به جرم و توسط پلیس انجام می‌گیرد.

نحوه انگشت نگاری

شاکی برای انجام انگشت‌نگاری می‌تواند به دادسرا طرح درخواست نماید. با ارجاع دادسرا به پلیس و با تشخیص پلیس، متخصصین این کار اقدام به انجام انگشت‌نگاری از محل جرم‌ می‌نمایند. متخصصین برای انجام انگشت نگاری از پودر مخصوصی استفاده می‌کنند. با پاشیدن پودر بر روی سطوح مورد نظر که احتمال وجود اثر انگشت بر آن‌ها هست. آثار انگشت روی سطوح مشخص می‌شود. سپس با چسب مخصوص یا مواد شیمیایی دیگری آثار انگشت را ثبت نموده و بدین صورت عمل انگشت‌نگاری انجام می‌شود.

بعد از انجام ثبت آثار انگشت در محل وقوع جرم، این اثر انگشت‌های ثبت شده با اثر انگشت افرادی که مظنون هستند مطابقت داده می‌شود. همچنین اثر انگشت با افرادی که دارای سابقه کیفری یا به عبارتی سوءپیشینه هستند تطبیق داده می‌شود. در صورتی که اثر انگشت‌های ثبت شده از محل وقوع جرم با اثر انگش کسی مطابقت داشته باشد در اثبات جرم و حل پرونده کمک بزرگی خواهد شد.

تطبیق اثر انگشت‌های ثبت شده با اثر انگشت متهمین به کامپیوتر و به صورت هوشمند انجام می‌گیرد. انجام عمل تطبیق به صورت هوشمند درصد خطای بسیار پایینی دارد. علاوه بر این با دستور مقام قضایی امکان تقاضای تطبیق اثر انگشت از اداره ثبت احوال نیز وجود دارد. چرا که افراد برای دریافت کارت ملی هوشمند خود اثر انگشت خود را ثبت می‌کنند. در پایان این مراحل جواب تطبیق اثر انگشت آماده می‌شود.

لازم به ذکر است که برخلاف تصور عده‌ای اثر انگشت افرادی که در صحنه جرم باقی مانده با گذر زمان محو یا کمرنگ نمی‌شود. مگر زمانی که شی لمس شده توسط مجرم تمیز شود. بنابراین هر زمان که شاکی تقاضا کند امکان انجام مراحل انگشت‌نگاری وجود دارد.

تشخیص هویت با انگشت نگاری

اثر انگشت دست و حتی اثر انگشت پای تمامی انسان‌ها با هم متفاوت است. این موضوع در مورد دوقلوهای یکسان هم صدق می‌کند. علاوه بر آن اثر انگشت افراد تا پایان عمرشان ثابت می‌ماند. به همین دلیل با استفاده از اثر انگشت یک شخص امکان تشخیص هویت وی وجود دارد. همچنین اثر انگشت جز قوی‌ترین دلایل برای اثبات یک ادعا در دعاوی کیفری است. مثلاً با کشف اثر انگشت سارق در محل جرم سرقت قاضی یقین پیدا می‌کند که جرم سرقت توسط این متهم انجام شده است. و بدین ترتیب می‌تواند حکم نهایی را صادر نماید. البته با وجود این که وجود اثر انگشت در محل جرم و تطبیق آن با اثر انگشت متهم بسیار به حل پرونده کمک کننده است اما به صورت قطعی موجب محکومیت متهم نمی‌شود. چرا که متهم بازهم می‌تواند با ذکر استنادات و دلایلی بی‌گناهی خود را اثبات نماید.

هزینه انگشت‌نگاری

همانطور که پیش‌تر اشاره کردیم یکی از راهکارهای تأثیرگذار برای شناخت مجرم انجام انگشت نگاری در صحنه جرم و ثبت اثر انگشت به جامانده است. انجام انگشت‌نگاری به درخواست شاکی اتفاق می‌افتد. اما پرسش این است که آیا انگشت‌نگاری و درخواست برای انجام انگشت نگاری توسط شاکی هزینه دارد؟ پلیس با ارجاع دادسرا برای کشف جرم اقدام به انجام عمل انگشت نگاری می‌نماید. لذا اداره پلیس برای انجام انگشت‌نگاری و بررسی صحنه جرم مبلغی دریافت نمی‌کند و این عمل به صورت رایگان صورت می‌پذیرد.

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

سوالات متداول

انگشت نگاری چگونه انجام می‌شود ؟

برای شروع شاکی باید از دادسرا درخواست نماید، سپس با ارجاع درخواست به پلیس، افراد متخصص برای بررسی به محل جرم می‌روند. که در متن به طور کامل به شیوه انگشت‌نگاری پرداخته شد.

آیا انگشت نگاری هزینه دارد ؟

خیر، اداره پلیس برای انجام انگشت نگاری و بررسی صحنه جرم مبلغی دریافت نمی‌کند.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

شماره تماس :66419012-021

منبع: انگشت نگاری

(0) نظر

صحت ازدواج

شنبه هفتم 8 1401

قوانین مربوط به صحت ازدواج به طور کامل مشخص و تعریف شده است. بر مبنای این قانون عقد زوج و زوجه می‌بایست صحیح باشد و تمامی شرایط قانونی در آن رعایت شده‌ باشد، در غیر این صورت عقد نکاح باطل خواهد بود. بررسی و مشخص کردن این موضوع بر عهده قانون است و در موارد مختلف ممکن است شما نیاز به اثبات صحت ازدواج که در ادامه به طور کامل آن را شرح داده‌ایم. برای کسب اطلاعات دقیق در مورد ثبت ازدواج و مدارک لازم برای ثبت ازدواج کلیک کنید.


برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع: صحت ازدواج

صحت ازدواج

برای آن که یک ازدواج به رسمیت شناخته شود باید با قانون و عرف هر کشوری مطابقت داشته باشد. طبق قوانین کشورمان ایران، تحت شرایطی ازدواج به رسمیت شناخته می‌شود. در صورت عدم رعایت این قوانین با فرد مطابق قانون برخورد خواهد شد.

شرایط صحت ازدواج چه می‌باشد ؟

همانطور که در بالا گفته شد اگر زن و شوهر با یکدیگر عقد کنند می‌بایست برخی شرایط لازم را داشته باشند تا از نظر شرعی و قانونی عقد آن‌ها صحیح و حلال باشد و چنانچه این شرایط در عقد نکاح آن‌ها موجود نباشد عقد باطل خواهد بود. شرایط عقد صحیح به شرح زیر می‌باشد:

اثر قصد و رضای طرفین در صحت ازدواج

مطابق ماده ۱۰۷۰ قانون مدنی برای صحیح بودن عقد نکاح می‌بایست زن و شوهر هر دو به ازدواج راضی باشند و از این امر رضایت کامل را داشته باشند. چنانچه یکی از طرفین به هر دلیلی به عقد نکاح رضایت نداشته باشد عقد باطل خواهد شد.

زوج و زوجه می‌بایست قصد ازدواج داشته باشند و نیت و قصد آن‌ها از عقد نکاح فقط ازدواج با یکدیگر باشد. برای مثال اگر فرد بیهوش یا مست باشد و در حین بیهوشی او را به عقد نکاح کسی درآورند در صورتی که او رضایت نداشته باشد عقد باطل خواهد بود.

اهلیت زن و شوهر

یکی دیگر از شرایط صحت عقد نکاح اهلیت زن و شوهر می‌باشد. طبق ماده ۱۰۴۱ قانون مدنی زوج و زوجه می‌بایست در هنگام عقد نکاح بالغ و عاقل باشند و به سن بلوغ رسیده باشند. مطابق با این ماده سن دختران ۱۳ سال و سن پسران ۱۵ سال در نظر گرفته شده است.

مجنون بودن

چنانچه یکی از طرفین دارای جنون باشد نیز عقد باطل می‌شود. طبق نظر قانونگذار فردی که دارای جنون است هیچ گونه هدفی برای ازدواج نداشته و در واقع قصد و نیتی ندارد، پس با توجه به این قانون عقد نکاح افراد دارای جنون نیز باطل می‌باشد.

مشخص بودن زوج و زوجه

طبق ماده ۱۰۶۷ قانون اساسی برای صحت عقد نکاح می‌بایست زوج و زوجه یکدیگر را بشناسند و مشخصا بدانند که با چه کسی عقد نکاح یا پیوند ازدواج می‌بندند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط صحت عقد نکاح، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط صحت عقد نکاح پاسخ دهند.


برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

شماره تماس :66419012-021

منبع: صحت ازدواج

(0) نظر

قتل

يکشنبه هفدهم 12 1399

حیات و جان انسان هم از نظر دینی و هم از نظر قانونی دارای حرمت و ارزش فراوانی است و هیچ کس حق ندارد جان دیگری را بگیرد. زمانی که یک فرد جان فرد دیگری را می‌‌گیرد قتل رخ داده است که از نظر قانون جرم می‌‌باشد و مجازات نیز دارد. ممکن است قتل صورت گرفته دلایل مختلفی داشته باشد یا اینکه قاتل با انگیزه‌‌ خاص خود مرتکب این جرم شود از این رو قتل دارای انواعی است. در این مطلب به بررسی انواع قتل می‌‌پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : قتل

تعریف قتل

‌‌قتل در لغت به معنای ازاله‌‌ روح در بدن و از دست دادن زندگی است. در اصطلاح فقه ‌‌قتل به معنای این است که زندگی و حیات فردی توسط شخص دیگری از او گرفته شود‌‌‌. شخصی که این عمل را انجام می‌‌دهد قاتل است‌‌‌. از نظر عرفی ‌‌قتل یعنی یک فرد جان فرد دیگری را بگیرد و به زندگی دیگری پایان بدهد. ‌‌قتل دارای انواعی است.

انواع قتل

در قانون مجازات اسلامی کتاب سوم مربوط به قصاص به تعریف انواع جرم ‌‌قتل پرداخته است. بر اساس اینکه چگونه ‌‌قتل صورت گرفته و اینکه انگیزه و هدف قاتل از انجام این کار چه بوده است می‌‌توان ‌‌قتل را به سه دسته‌‌ زیر تقسیم کنیم:

1/ ‌‌قتل عمد.

 2/ ‌‌قتل شبه عمد.

3/ ‌‌قتل خطای محض.

قتل عمد و شرایط تحقق آن

زمانی که شخص با قصد و نیت قبلی جان دیگری را بگیرد ‌‌قتل عمد است. بر اساس ماده‌‌ 290 قانون مجازات اسلامی در موارد زیر ‌‌قتل عمد است‌‌‌:

الف/ در صورتی که شخص مرتکب قصد ورود آسیب و جنایت بر فردی معین یا‌‌‌ شخص و اشخاصی غیر معین از یک جمع را داشته باشد‌‌‌ و در مرحله‌‌ اجرا هم همانطور که مدنظر داشته جنایت یا نظیر آن واقع شود ‌‌قتل عمد است. به طور مثال شخصی از قبل نقشه دارد تا آقای الف را با چاقو بکشد‌‌‌ و در واقعیت هم به او چاقو می‌‌زند این ‌‌قتل عمد است.

ب/ هرگاه که شخص عملی را انجام دهد که نوعا کشنده می‌باشد ‌‌قتل عمد است حتی اگر قصد انجام جنایت را نداشته ولی می‌‌دانسته که این کار معمولا باعث کشته شدن فرد می‌‌شود‌‌‌. به طور مثال آقای الف قصد کشتن ندارد ولی با یک سنگ بزرگ و سنگین چندبار به سر آقای ب می‌‌زند این جا ‌‌قتل عمد است.

پ/ هر گاه که شخص قصد ارتکاب جنایت را نداشته باشد و کاری هم که انجام می‌‌دهد نوعا کشنده نیست ولی نسبت به آن شخص خاص باعث آسیب و جنایت می‌‌شود ‌‌قتل عمد است. به طور مثال هل دادن به شوخی باعث مردن کسی نمی‌‌شود. اما آقای الف در کنار یک پرتگاه آقای ب را هل می‌‌دهد و او کشته می‌‌شود. اینجا هم از نظر قانون ‌‌قتل عمد است.

ت / هرگاه که فرد قصد داشته باشد تا جنایتی را انجام دهد ولی قصد و نیت او در مورد شخص خاصی نیست مانند بمب گذاری اینجا هم ‌‌قتل عمد است.

عمل نوعا کشنده چیست ؟

از نظر حقوقی عملی که عموما و در قالب موارد باعث مرگ می‌‌شود اصطلاحا عمل نوعا کشنده گفته می‌‌شود‌‌‌. این عمل دارای دو نوع است:

1/ عملی که برای همه نوعا کشنده است: یعنی مهم نیست که طرف مقابل چه کسی باشد این اتفاق برای هر کسی بیفتد باعث مرگ او می‌‌شود. به طور مثال ضربه با چوب به سر باعث مرگ است و فرقی ندارد که چه کسی باشد.

در این صورت مرتکب اگر اثبات کند که نسبت به این که این عمل نوعا کشنده است اطلاع نداشته عمل او غیر عمد محسوب می‌‌شود. یعنی این که اصل بر این است که همه می‌‌دانند ضربه زدن به سر شخصی باعث مرگ می‌‌شود و اگر فرد می‌‌گوید که از این موضوع اطلاع نداشته باید او عدم آگاهی خود را ثابت کند.

2/ عملی که برای همه کشنده نیست بلکه نسبت به یک شخص به دلیل شرایط مکانی و زمانی خاصی که دارد یا به خاطر شرایط خاص و نامتعارفی که دارد باعث مرگ او می‌‌شود. شرایطی مانند پیری‌‌‌، ضعف و بیماری‌‌‌. به طور مثال ترساندن دیگری در حالت عادی باعث مرگ نمی‌‌شود. اما آقای ب دارای بیماری قلبی است‌‌‌. اقای الف در یک گوشه پنهان می‌‌شود و با یک ماسک وحشتناک او را می‌‌ترساند. آقای ب سکته می‌‌کند و می‌‌میرد.

در اینجا با توجه به اینکه این عمل فقط برای شخص خاصی باعث کشنده و خطر مرگ دارد‌‌‌ اصل بر این است که قاتل اطلاعی از وضعیت خاص شخص مقابل ندارد و در صورتی این ‌‌قتل عمدی محسوب می‌‌شود که اطلاع قاتل از وضعیت خاص فرد مثلا اطلاع از مشکل قلبی مقتول اثبات گردد.

جنایت شبه عمد

در قانون نیز موارد جنایت شبه عمد مشخص شده است از جمله موارد زیر‌‌‌:

الف/ هرگاه که شخص مرتکب قصد انجام عمل را داشته باشد ولی قصد این را ندارد که باعث ‌‌قتل دیگری شود در صورتی که شامل موارد عمد نباشد شبه عمد است. به طور مثال معلم برای تربیت شاگرد خود را کتک می‌‌زند ولی این کار باعث فوت شاگرد می‌شود‌‌‌. در اینجا ‌‌قتل شبه عمد است زیرا فرد قصد کشتن نداشته فقط قصد تربیت داشته ولی باعث ‌‌قتل می‌‌شود.

ب/ هرگاه که شخصی بخواهد جنایت را انجام دهد ولی فکر می‌‌کند که موضوع جنایت یک حیوان است و یا اینکه شخص مهدور الدمی‌‌ است که خون او حلال است اما بعدا معلوم می‌‌شود که اشتباه کرده است در این صورت ‌‌قتل شبه عمد است. به طور مثال فرد یک سیاهی می‌‌بیند و فکر می‌‌کند که یک حیوان است به آن شلیک می‌‌کند ولی وقتی نزدیک می‌‌شود می‌‌بیند که انسان بوده است.

پ/ به خاطر تقصیر شخص‌‌‌، دیگری به ‌‌قتل می‌‌رسد.

قتل خطای محض

نوع سوم ‌‌قتل خطای محض است که بر اساس ماده‌‌ 292 قانون مجازات اسلامی موارد زیر را شامل می‌‌شود:

الف/ ‌‌قتل در حالت خواب‌‌‌، بیهوشی یا هر حالت دیگری که فرد دارای هوشیاری نباشد اتفاق بیفتد.

ب/ قاتل شخص صغیر یا مجنون باشد.

پ/ وقتی که فرد نه قصد کشتن دیگری را دارد و نه اینکه قصد دارد کاری که باعث مرگ دیگری می‌‌شود را انجام دهد‌‌‌. به طور مثال فرد به قصد شکار تیر می‌‌اندازد ولی به یک فرد تیر می‌‌خورد.

سوالات متداول

‌‌قتل چند نوع است ؟

‌‌قتل سه نوع دارد. عمد، شبه عمد و خطای محض که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

‌‌قتل خطایی محض چیست ؟

زمانی که شخص نه قصد ارتکاب جنایت را دارد و نه اینکه قصد انجام فعل را دارد خطای محض است که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

برای دریافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقی در مورد انواع ‌‌قتل می‌‌توانید از خدمات مشاوره آنلاین و تلفنی وکیل دات کام بهره ببرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص قتل، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون قتل پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

شماره تماس وکیل دات کام

 

منبع : قتل

(0) نظر

جرم انتشار عکس و فیلم خصوصی

يکشنبه هفدهم 12 1399

اگرچه همه‌‌‌‌ ما در یک اجتماع و با هم زندگی ‌‌‌می‌کنیم ولی هرکس دارای حریم خصوصی است مانند عکس‌‌‌‌ها و تصاویر شخصی و خانوادگی‌‌‌. بی‌شک باید به حریم خصوصی هر شخص احترام گذاشته شود‌‌‌. موضوع احترام به حریم خصوصی افراد آنقدر دارای اهمیت است که حتی در قانون به آن اشاره شده و هرکس که بخواهد به حریم خصوصی دیگری تجاوز کند به طور مثال عکس‌‌‌‌های خانوادگی و خصوصی شخصی را منتشر کند مجرم بوده و باید مجازات شود. این مطلب جرم انتشار عکس و فیلم خصوصی و تهدید به آن را بررسی ‌‌‌می‌کنیم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

منبع : جرم انتشار عکس و فیلم خصوصی

انتشار عکس و فیلم خصوصی

همه‌‌‌‌ ما دارای تصاویر و فیلم‌‌‌‌هایی هستیم که در آن‌‌‌‌ها لحظات خانوادگی ما ثبت شده است‌‌‌. این تصاویر ‌‌‌می‌تواند به صورت چاپی باشد یا اینکه به شکل داده‌‌‌‌های یارانه‌‌‌‌‌ای. اگر شخصی تصاویر و فیلم‌‌‌‌های شخصی دیگری را پخش کند مرتکب جرم شده است.

به این جرم در قانون جرائم رایانه‌ای پرداخته شده است اگر چه همه‌‌‌‌ تصاویر به شکل داده‌‌‌‌های رایانه‌ای نیستند ولی با توجه به این که در زمان حاضر عمده‌‌‌‌ تصاویر و فیلم‌‌‌‌ها در ابزار الکترونیکی ذخیره ‌‌‌می‌شوند و حتی از طریق اینترنت و ابزار رایانه‌‌‌‌‌ای منتشر ‌‌‌می‌گردد به این جرم در قانون جرائم یارانه‌‌‌‌‌ای پرداخته شده است.

شرایط تحقق جرم انتشار عکس و تصاویر شخصی

بر اساس ماده‌‌‌‌ 16 قانون جرائم رایانه‌‌‌‌‌ای انتشار این تصاویر و فیلم‌‌‌‌های شخصی در صورت وجود دو شرط زیر جرم محسوب ‌‌‌می‌گردد:

1/ بدون رضایت شخص باشد.

2/ انتشار تصاویر و فیلم‌ها جزو مواردی نباشد که قانون اجازه داده است.

تهدید به انتشار عکس و فیلم خصوصی

این که عکس و فیلم‌‌‌‌های خصوصی یک نفر پخش شود از دو بعد جرم انگاری شده است. یکی اینکه فردی واقعا این تصاویر و فیلم‌‌‌‌های شخصی را منتشر کند حتی بدون اینکه به قربانی از قبل خبر دهد‌‌‌. یک بعد دیگر از این جرم زمانی است که فرد تصاویر و فیلم‌‌‌‌ها منتشر ‌‌‌نمی‌کند بلکه فقط دیگری را تهدید ‌‌‌می‌کند که این کار را انجام ‌‌‌می‌دهد.

به طور مثال آقای الف عکس‌‌‌‌های مهمانی خانوادگی خانم ج را به دست ‌‌‌می‌آورد. او این عکس‌‌‌‌ها را در فضای مجازی پخش ‌‌‌می‌کند یا این که فقط خانم ج را تهدید ‌‌‌می‌کند که اگر به او 20 میلیون تومان ندهد این عکس‌‌‌‌ها را پخش خواهد کرد. هر دوی این موارد جرم هستند‌‌‌.

مجازات انتشار تصاویر و فیلم‌‌‌‌های خصوصی

در ماده‌‌‌‌ 745 قانون تعزیرات و یا ماده‌‌‌‌ 16 جرایم رایانه‌‌‌‌‌ای به مجازات این جرم اشاره شده است‌‌‌. بر اساس این قانون اشخاصی که با استفاده از ابزار الکترونیکی مانند اینترنت تصاویر و فیلم‌‌‌‌های خانوادگی‌‌‌، شخصی و اسرار افراد را منتشر کنند و یا در اختیار دیگران قرار دهند به حبس از 91 روز تا دو سال یا جزای نقدی از 5 میلیون ریال معادل 500 هزار تومان تا چهل میلیون ریال معادل 4 میلیون تومان محکوم ‌‌‌می‌گردند. در صورت لزوم قاضی ‌‌‌می‌تواند هم حکم به حبس و هم جزای نقدی هر دو با هم بدهد.

مجازات تهدید به انتشار عکس و فیلم‌‌‌‌های خصوصی

در صورتی که فرد دیگری را تهدید به انجام این کار کند و در مقابل از او فعل یا ترک فعلی یا پول و مالی را بخواهد بر اساس ماده‌‌‌‌ 669 قانون تعزیرات به مجازات شلاق تا 74 ضربه یا زندان از دو ماه تا دو سال محکوم ‌‌‌می‌شود.

سوالات متداول

در چه صورتی انتشار تصاویر شخص افراد جرم است ؟

اگر تصاویر و فیلم دیگران بدون رضایت شخص و در غیر از موارد قانونی پخش گردد جرم ‌‌‌می‌باشد که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

مجازات انتشار تصاویر و فیلم‌‌‌‌های شخصی چیست ؟

مجرم به جزای نقدی یا حبس یا هر دو محکوم ‌‌‌می‌شود که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

برای دریافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقی در مورد جرم انتشار عکس و فیلم خصوصی و تهدید به آن ‌‌‌می‌توانید از خدمات مشاوره آنلاین و تلفنی وکیل دات کام بهره ببرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص جرم انتشار عکس و فیلم، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون جرم انتشار عکس و فیلم پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

شماره تماس وکیل دات کام

 

منبع : جرم انتشار عکس و فیلم خصوصی

(0) نظر

محرومیت از حقوق اجتماعی

جمعه پانزدهم 12 1399


تمام افرادی که در اجتماع زندگی می‌کنند دارای حقوق و ظائفی هستند. این حق طبیعی افراد است که در جامعه از امتیازها و مزایای اجتماعی به عنوان فردی از جامعه بهره‌مند شوند. اما وقتی که شخصی مرتکب جرم ‌‌می‌شود و نظم جامعه را برهم ‌‌می‌زند در مقابل هم قانون برای مجازات او را از حقوق اجتماعی محروم ‌‌می‌نماید. در این مطلب سعی در بررسی مصادیق محرومیت از حقوق اجتماعی در قانون مجازات جدید داریم.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید.

 

منبع : محرومیت از حقوق اجتماعی

محرومیت از حقوق اجتماعی

تمام افرادی که در یک اجتماع زندگی ‌‌می‌کنند همانطور که دارای وظائفی هستند در مقابل از حقوقی هم برخوردار ‌‌می‌باشند‌‌. حقوقی که افراد در جامعه دارند حقوق اجتماعی نامیده ‌‌می‌شود‌‌. به عبارت دیگر حقوق اجتماعی مجموعه‌‌‌‌ای از امتیازهایی است که دولت‌‌‌ها و جامعه به افراد ‌‌می‌دهند مانند بهداشت‌‌، امنیت‌‌، مسکن‌‌، تامین اجتماعی‌‌، آزادی و…

اما زمانی که فردی نظم اجتماع را مختل ‌‌می‌کند و وظائف خود در مقابل جامعه را به درستی انجام ‌‌نمی‌دهد جامعه هم او را تنبیه ‌‌می‌کند‌‌. یکی از مصادیق تنبیه که در قانون مجازات جدید مصوب 1392 به چشم ‌‌می‌خورد محرومیت افراد مجرم از حقوق اجتماعی است‌‌. محروم شدن از حقوق اجتماعی به معنای آن است که فرد برای همیشه یا مدت زمان مشخصی ‌‌نمی‌تواند از امتیازهایی که قبلا جامعه به او داده است استفاده کند.

محرومیت از حقوق اجتماعی در قانون مجازات جدید

یکی از نوآوری‌‌‌های قانون مجازات جدید محروم کردن افراد مجرم از حقوق اجتماعی است. این محرومیت در بعضی از موارد مجازات اصلی برای جرم ارتکابی است و در بعضی از موارد هم اثر تبعی مجازات است یعنی خود مجازات نیست بلکه به دنبال مجازات ‌‌می‌آید.

ماده‌‌‌‌ 26 قانون مجازات اسلامی لیستی از مشاغل و عناوین را مطرح کرده است که اشخاص هنگامی که از نظر قانونی محرومیت اجتماعی دارند ‌‌نمی‌توانند این کارها را انجام دهند. در برخی از موارد فرد با توجه به جرم ارتکابی بین 2 تا 7 سال محروم ‌‌می‌شود و در برخی از موارد مانند ریاست جمهوری فرد برای همیشه محروم ‌‌می‌گردد.

مصادیق محرومیت از حقوق اجتماعی در قانون مجازات جدید

در صورتی که جرم از مواردی باشد که باعث محرومیت اجتماعی ‌‌می‌شود فرد مجرم ‌‌نمی‌تواند کارهای زیر را انجام دهد:

 1/ نامزد شدن برای ریاست جمهوری‌‌، مجلس خبرگان رهبری‌‌، مجلس شورای اسلامی و شوراهای اسلامی شهر و روستا.

2/ عضو شدن در شورای نگهبان‌‌، هیات دولت یا مجمع تشخیص مصلحت نظام و معاونت رئیس جمهور.

3/ ریاست قوه‌‌‌‌ قضائیه‌‌، دادستانی کل کشور و ریاست دیوان عدالت اداری و دیوان عالی کشور.

4/ عضویت در کلیه‌‌‌‌ انجمن‌‌‌ها‌‌، احزاب و شوراها و جمعیت‌‌‌ها چه به موجب قانون و چه با رای مردم.

5/ عضویت در هیات منصفه‌‌، امنا و شوراهای حل اختلاف.

6/ مدیر مسئول یا سردبیر رسانه‌‌‌های جمعی مانند مجله و روزنامه.

7/ استخدام و اشتغال در دستگاه‌‌‌های حکومتی از جمله قوای سه گانه و کلیه‌‌‌‌ شرکت‌‌‌ها و سازمان‌‌‌های وابسته به آن‌‌، صدا و سیما‌‌، نیروهای مسلح مانند ارتش و سپاه‌‌، سایر نهاد‌‌‌هایی که تحت نظارت رهبری‌‌، شهرداری‌‌‌ها و هر گونه موسسه‌‌‌‌ای که مامور انجام خدمات عمومی هستند و دستگاه‌‌‌هایی که برای اینکه مشمول قانون شوند نیاز به ذکر نام دارند.

8/ وکیل رسمی دادگستری‌‌، سردفتر و دفتریار دفاتر اسناد رسمی‌‌، ازدواج و طلاق.

9/ قیم‌‌، متولی‌‌، ناظر یا مسئول موقوفات عام.

10/ داور و کارشناس در مراجع رسمی مانند دادگستری.

11/ استفاده از نشان‌‌‌های دولتی مانند سرهنگ و یا عناوین افتخاری.

12/ تاسیس، مدیریت یا عضویت در هیات مدیره‌‌‌‌ شرکت‌‌‌های تعاونی‌‌، خصوصی و دولتی‌‌. همچنینی ثبت کردن نام تجاری یا ثبت موسسه آموزشی پژوهشی‌‌، فرهنگی و علمی.

سوالات متداول

محرومیت از حقوق اجتماعی یعنی چه ؟‌‌‌

وضعیتی است که در آن‌‌ فرد نمی‌تواند حقوق و امتیازهایی که قبلا در جامعه داشته مانند تصدی شغل دولتی را داشته باشد که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

مدت زمان محرومیت از حقوق اجتماعی چه قدر است ؟‌‌‌

مدت زمان آن بستگی به جرم ارتکابی دارد که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

مصادیق محرومیت از حقوق اجتماعی چیست ؟‌‌‌

به طور کلی ‌‌می‌توان گفت که فرد از اشتغال در دستگاه‌‌‌های دولتی و مراکز وابسته به آن محروم ‌‌می‌شود ولی در ماده‌‌‌‌ 26 قانون مجازات اسلامی مصادیق به طور کامل گفته شده است که در مطلب به تفصیل توضیح داده شده است.

برای دریافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقی در مورد مصادیق محرومیت از حقوق اجتماعی در قانون مجازات جدید ‌‌می‌توانید از خدمات مشاوره آنلاین و تلفنی وکیل دات کام بهره ببرید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص محرومیت از حقوق اجتماعی، به کانال تلگرام حقوقی وکیل دات کام مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی وکیل دات کام نیز آماده‌اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی وکیل دات کام به سوالات شما عزیزان پیرامون محرومیت از حقوق اجتماعی پاسخ دهند.

 

برای دریافت مشاوره حقوقی می توانید با متخصصین و وکلای با تجربه وکیل دات کام با شماره 02166419012 تماس بگیرید یا می توانید مقالات مجله حقوقی وکیل دات کام را مطالعه نمایید.

 

شماره تماس وکیل دات کام

 

 

منبع : محرومیت از حقوق اجتماعی

 

(0) نظر
X